Editor de active Editor de active

«Înapoi

Despre revista Studia Universitatis Babes-Bolyai Theologia Catholica

Revista Studia Universitatis Babeş-Bolyai Theologia Catholica a Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai este o publicaţie ştiinţifică cu o frecvenţă actuală de patru numere pe an. Ea a apărut ca răspuns la nevoia revigorării teologiei greco-catolice, în urma perioadei de interdicţie impusă de regimul comunist şi urmăreşte reluarea unei tradiţii recunoscute a Bisericii Române Unite (Greco-Catolice) de a fi o coloană a culturii naţionale. Ne propunem pentru aceasta publicarea unor articole pe teme de larg interes, după toate rigorile cercetării ştiinţifice. Desigur, acestea pot urmări atât actualitatea problematicii religioase, cât şi restituirea patrimoniului cultural al Bisericii noastre şi nu numai.

Revista apare din anul 1996 (an în care s-a publicat un singur număr), în perioada 1997-2005 cu o frecvenţă de cel puţin două numere pe an. Astfel, în anul 2002, 2003 şi 2004, datorită unor evenimente ştiinţifice ale facultăţii, au apărut trei, respectiv patru numere anual. Din anul 2006, în vederea încercării de a creşte calitatea revistei, s-au publicat patru numere anual, această ritmicitate urmând a fi păstrată pe viitor. Iniţial revista a fost publicată cu fonduri UBB, rezultate din granturi. Începând cu anul 1999, revista a apărut prin finanţare proprie, rezultată din proiecte sau sponsorizări destinate facultăţii.

Revista cuprinde teme înscrise în marile domenii teologice (teologie biblică, dogmatică, morală, liturgică, teologie spirituală, artă creştină, filosofie religioasă, istoria Bisericii, arheologie creştină etc.). Structura revistei este în continuă dezvoltare, atât în ceea ce priveşte aria de interes, cât şi consolidarea caracterului ştiinţific.

Aceasta sectiune contine arhiva in format electronic a revistei. Toate articolele publicate pot fi descarcate aici in mod individual.

Textul complet este disponibil pentru articole publicate dupa 2006. Abstracte si citari sunt disponibile pentru toate articolele publicate dupa 2001.

Nu există rezultate.

Această revistă nu are numere.

Nu există rezultate.

Nu au fost găsite articole